Företagsvärdering

Varför ska du värdera företaget manuellt

Automatiska värderingar online fungerar inte påstår jag. De tar hänsyn till alldeles för få faktorer i sammanhanget, för att kunna ge ett realistiskt värde på ett bolag eller en firma. Jag har vid flera tillfällen testat att värdera de bostäder jag bott i på dessa online-tjänster. En gång visade den fel på 700k sek, en annan gång visade den fel på 3,5 mkr.

Det finns en anledning till varför banken inte accepterar dessa online-värderingar vid höjning av bolån. Jag har också vid många tillfällen testat att värdera bilar online då jag även driver en bilfirma, och när det har varit som värst, så har de visat dubbla värdet vid något tillfälle, och halva värdet vid annat tillfälle. Jag råder dig att testa valfri gratis online-värderingstjänst av din bostad eller ditt fordon, om du fortfarande tvivlar.

Vem det än är som ska titta på din värdering, så skall det vara en manuell och personlig besiktning som ingår i värderingen, annars kommer den inte tas seriöst av motparten. Det gäller både vid försäljning av företag, vid köp av företag, och om du skall belåna ditt företag hos banken.

Låt mig värdera ett bolag du ska köpa:

 

  • Jag kommer med invändningar mot säljarens/mäklarens värdering
  • Jag hjälper till med förhandlingen

Låt mig värdera ett bolag du ska sälja:

 

  • Du får ett skriftligt värdeintyg
  • Jag besvarar köparens invändningar mot priset

Låt mig värdera ditt företag av annan anledning, t.ex. för belåning.

 

Företagsvärdering som inkluderar personlig besiktning och intervju, kostar 6900 kr exkl moms i hela Sverige. Viss erfarenhet finns av värdering i Spanien och USA. Jag utför endast värderingar/besiktningar, dvs jag utför inte spekuleringar på företag som ej ännu finns.

För mer information och fråga om något, tveka inte att kontakta mig!